Confidenţialitate

Evaluare digitalizată pentru lucrările din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Peste 33.000 de candidați s-au înscris la această sesiune | AUDIO

Pentru toate lucrările din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se va face evaluare digitalizată, anunță Ministerul Educației. Sunt peste 33 de mii de candidați care s-au înscris în această sesiune. Prima probă scrisă, cea la limba română, începe miercuri. Ce presupune evaluarea digitalizată a lucrărilor aflăm de la Florentina Mihăiță

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Experimentată încă de anul trecut ca proiect pilot în două județe, Călărași și Dâmbovița, evaluarea digitalizată a lucrărilor de la Bacalaureat presupune ca la sfârșitul probei scrise, fiecare lucrare să fie scanată în sala de examen, în prezența candidatului și apoi încărcată în calculator, pe plaforma de evaluare de către profesorii asistenți la examen.

Ministerul Educației precizează că secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării și nu mai e nevoie ca acest lucru să fie făcut de elevi și profesori.

Odată încărcate în platformă, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către doi evaluatori din alt județ decât cel din care provin candidații.

Avantajele evaluării digitalizate

Evaluarea digitalizată are mai multe avantaje. Potrivit ministrului Educației, reduce costurile cu transportul lucrărilor dintr-un județ în altul și scade riscul apariției unor erori umane privind notele de la Balacaureat.

Borderourile de notare sunt calculate automat și nu mai pot apărarea erori la calcularea notei finale și nici la introducerea notelor de pe lucrare în calculator.

Sunt peste 33 de mii de candidați înscriși la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului care începe miercuri cu proba scrisă la limba și literatura română.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: TVA-ul pentru cărți, ziare și manuale școlare rămâne de 5%. Nicolae Ciucă: „Aceasta o să fie singura excepție” | AUDIO