Confidenţialitate

Elevii ar putea avea o nouă șansă să își mărească nota inițială de la Bacalaureat, dând din nou examenul. Un proiect de lege a fost depus la Senat | AUDIO

Mărire de notă la Bacalaureat, ca în sesiune, la facultate. Un proiect depus la Senat le oferă absolvenților de liceu posibilitatea de a-și mări nota la cel puțin una din probele de la Bac! Ne spune mai multe Manuela Nicolescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit proiectului, cei care vor să mărească nota obținută la o anumită materie se pot înscrie la următoarele sesiuni ale bacalaureatului. Dacă inițiativa va fi adoptată de Parlament, examenul va putea fi dat de mai multe ori, indiferent dacă absolventul de liceu a promovat sau nu bacalaureatul. În prezent, doar cei care nu au obținut medie de trecere pot susține bacul de mai multe ori. Iar dacă în urma reexaminării nota este mai mică, ea nu va fi luată în considerare. Adică rezultatul se modifică doar dacă nota este mai mare decât cea anterioară.

În acest caz, absolventului i se eliberează o diplomă de bacalaureat cu nota de la reexaminare, se arată în proiect.

În multe cazuri, media de la bacalaureat este luată în calcul la admiterea în facultăți. Sunt instituții de învățământ superior care nu organizează examen de admitere, ci iau în considerare rezultatul de la bac în proporţie de 100%.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Loturi de 26 de jucători în loc de 23 la EURO 2024: Decizia finală va fi luată săptămâna aceasta de comitetul executiv al UEFA | AUDIO