Confidenţialitate

Moldova pentru Educație, pactul național care se va lansa pe 25 aprilie pentru a crește calitatea cursurilor din școli. 50% dintre elevii moldoveni nu au competențe minime | AUDIO

În Republica Moldova, a fost lansată, de astăzi, „Săptămâna Educației”. Se organizează mai multe acțiuni cu scopul de a crește calitatea cursurilor din școli. Joi, 25 aprilie, va fi lansat și un pact național, „Moldova pentru Educație”.

Ministrul Educației din Republica Moldova – Dan Perciun: „Peste 14 milioane de lei urmează să fie investiți în rețeaua școlilor model”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este o zi dedicată lansării acestui pact național, dacă doriți, Moldova pentru Educație. Vom avea 11 companii din rândul celor mai mari companii din Republica Moldova care au promis, au făcut un angajament în acest an de a venit cu sume între 1 și 2 milioane de lei fiecare – deci peste 14 milioane de lei care urmează să fie investiți în rețeaua școlilor model”, a explicat ministrul Educației din Republica Moldova.

50% dintre elevii moldoveni nu au competențe minime, potrivit ultimelor teste PISA

Vă amintesc: scopul testelor standardizate PISA este să evalueze performanțele școlare ale elevilor în vârstă de 15 ani pentru trei domenii (citire, matematică și științe).

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„După cum cunoașteți și arată și rezultatele de la PISA publicate în 2023, avem 50% din elevi care nu ating un nivel minim de competențe. Ne confruntăm cu un deficit de 7000 de cadre didactice și atunci am ales acest generic Moldova pentru Educație pentru a recunoaște magnitudinea provocărilor pe care le avem în sistem și necesitatea de a ne mobiliza toți deopotrivă pentru a rezolva aceste probleme”, a mai spus ministrul Educației din Republica Moldova.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Peste jumătate din elevii de clasa a VIII-a nu au luat nota 5 la simularea la matematică. Cătălin Ciupală, profesor de matematică, spune care ar putea fi motivele | VIDEO