Confidenţialitate

EUROVISION 2020. Care a fost TOP 3 piese notat de Roxen înaintea Finalei – VIDEO

Roxen a fost invitată marți în Clubul de Seară cu Toader Păun, unde a deschis plicul în care notase, înainte de Finala Selecției Naționale Eurovision 2020, un top 3 cu piesele ei favorite. Topul notat de artistă a fost dezvăluit și comentat în direct la Europa FM și video live pe pagina de Facebook Radio Europa FM.

Roxen nota pe 20 februarie, în direct în Clubul de Seară, trei piese, în ordinea preferințelor sale, dintre cele cinci pe care urma să le interpreteze în Finala Selecției Naționale Eurovision 2020. Hârtia a fost sigilată într-un plic roșu, deschis în direct la Europa FM.

Spre surpriza tuturor, prima piesă notată de Roxen este și cea cu care va reprezenta România la Eurovision Song Contest. ROXEN – „Alcohol You” a fost alegerea juriului și a publicului, duminică, în finala Eurovision România de la Buzău. De muzică și producție s-a ocupat Viky Red. Textul piesei “Alcohol You” a fost compus de Ionuț Armas și Breyan Isaac.

Roxen și-a explicat opțiunile și a răspuns celor care o acuză că ar fi sabotat alte piese în timpul finalei televizate de TVR 1.

Roxen vorbește, în Clubul de Seară, despre show-ul cu care România se va prezenta la Eurovision 2020

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision Song Contest au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.