Confidenţialitate

Roxen vorbește, în Clubul de Seară, despre show-ul cu care România se va prezenta la Eurovision 2020 – VIDEO

În direct de la ora 20, în cel mai mare club din România, Clubul de Seară, Roxen vorbește despre showul cu care România se va prezenta la Eurovision 2020.

Duminică s-a decis și piesa cu care Roxen va urca pe scena concursului internațional Eurovision 2020 – ”Acohol you”.

Dacă piesa este însă și între cele pe care ea și-ar fi dorit să le ducă în etapa internațională, aflăm diseară, când deschidem plicul în care Roxen și-a notat favoritele, în urmă cu o săptămână, tot în direct în Clubul de Seară, la Europa FM.

Întâlnirea cu Roxen se aude în direct pe frecvențele Europa FM și este video live pe pagina de Facebook Radio Europa FM.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din data de 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în data de 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale.

În ordine alfabetică, ţările care vor intra alături de România în prima semifinală sunt: Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia (prima parte), respectiv Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina (partea a doua).

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision Song Contest au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

ROXEN – “Alcohol You” , piesa României la Eurovision 2020

De muzică și producție s-a ocupat Viky Red. “Roxen este extrem de talentată și e o bucurie să lucrezi cu ea. Pune suflet în tot ceea ce face și simte fiecare vers și linie ale pieselor pe care le cântă”, a spus Viky Red.

Textul piesei “Alcohol You” a fost compus de Ionuț Armas și Breyan Isaac.