Confidenţialitate

Euroins, după audierea ASF din Parlament: Intrarea în insolvență nu se susține | AUDIO

După audierea conducerii ASF în Parlament, în scandalul Euroins, a venit rândul firmei de asigurări să dea replica. Un reprezentant al societății Euroins susține într-o conferință de presă – că firma are venituri suficiente pe termen scurt, astfel încât intrarea sa în insolvență nu se susține, acest lucru fiind recunoscut chiar de Cristian Roșu, vicepreședinte al ASF.

Euroins susține că nu este insolvabilă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În conturile companiei existau 40 de milioane de lei și sume care trebuiau recuperate de la brokeri – încă 70 de milioane de lei. Cheltuielile companiei sunt 5,5 milioane de lei, pentru plata daunelor și 1-1,5 milioane de lei pentru cheltuieli. Compania are fonduri suficiente pentru a acoperi cheltuielile pentru următoarele 15-20 de zile. Putem spune că societatea nu este insolvabilă”, a explicat conducerea Euroins.

Reprezentanul Euroins susține că asigurații sunt protejați fiindcă societatea este reasigurată internațional și că până la 17 martie au fost achitate toate obligațiile curente.

De asemenea, societatea de asigurări are mai multe milioane de lei investite în proprietăți sau de recuperat în următoarele 2 luni.

Criza Euroins – liderul RCA cu aproape 2,8 milioane de clienți – este al patrulea faliment major în ultimii 8 ani, după Astra, Carpatica și City Insurance.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: ASF: Prețurile pentru RCA ar putea fi plafonate la nivelul celor de referință din martie 2022 | AUDIO