Confidenţialitate

ASF: Prețurile pentru RCA ar putea fi plafonate la nivelul celor de referință din martie 2022 | AUDIO

Noile prețuri pentru polițele RCA ar urma să fie să fie plafonate la nivelul celor de referință din martie anul trecut – pentru o perioadă de șase luni – este dorința ASF. Propunerea trebuie transmisă Ministerului de Finanțe pentru aprobare.

Vicepreședintele ASF – Cristian Roșu: „În rata inflației se află și prețurile service-urilor – nu le afectează cu nimic”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Tarifele de primă care vor fi vândute de societățile de asigurări vor fi cele în vigoare din martie anul trecut. Astfel încât, ele vor absorbi rata inflației din această perioadă. În rata inflației se află și prețurile service-urilor – nu le afectează cu nimic”, a explicat Cristian Roșu, vicepreședintele ASF.

Astfel, de exemplu – pentru un șofer cu vârsta sub 30 de ani care conduce o mașină cu un motor sub 1200 cmc – prețul de referință plafonat va fi de 1286 de lei.

Valoarea anunțată recent de ASF la începutul acestei luni este cu aproape 600 de lei mai mare.

Conducerea ASF a fost audiată luni în Parlamentul României

Luni, 20 martie 2023, Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară a fost audiată în Parlament. Falimentul Euroins va aduce o gaură de aproape 250 de milioane de euro, a apreciat conducerea ASF.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: ASF, la audierile din Parlament: Falimentul Euroins va aduce o gaură de aproape 250 de milioane de euro | AUDIO