Euro 2016: Peste 15.000 de suporteri români sunt așteptați pe Stade de France la Franța – România

România participă la un Campionat European după opt ani de la ultima calificare la un turneu final, ultima participare fiind la Euro 2008.

România are o onoare la această ediție: tricolorii deschid Euro 2016 în compania țării gazde, Franța.

 

”Meciul carierei”, ”o bucurie imensă”, ”o emoţie pe care vrem să o împărtăşim cu fanii”, ”o onoare şi o responsabilitate”, sunt câteva dintre declarațiile jucătorilor de la naționala pregătită de Anghel Iordănescu despre turneul final din Franța.

Partida FranțaRomânia se joacă diseară de la ora 22,00, ora României, pe Stade de France.

Peste 15.000 de români sunt aşteptaţi pe Stade de France, la meciul de deschidere.

Dar pe parcursul Campionatului European, care va dura o lună, în Franța sunt așteptați peste două milioane de turişti.

După atacurile din 13 noiembrie 2015 de la Paris, Franța a luat o serie de măsuri de securitate. Francezii au distribuit un număr record de 77.000 de forţe de ordine care vor încerca să asigure buna desfăşurare a evenimentelor în timpul turneului final, dar şi 13.000 de poliţişti civili care vor patrula în afara stadionului.

O atenție sporită este acordată și zonei de fani de la Paris. Fan-zone-ul, care poate găzdui peste 90.000 de oameni, este împrejmuit de un gard uriaş, cu doar şase căi de acces, iar cei care doresc să intre vor trebui să prezinte actul de identitate. Siguranţa va fi asigurată de 1.500 de agenţi de securitate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS