Confidenţialitate

Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele incendiului din Colectiv despre eliberarea lui Cristian Popescu Piedone: „Era de așteptat încă de anul trecut” | AUDIO

Eliberarea lui Cristian Popescu Piedone era de așteptat, spun Eugen Iancu – președintele Asociației „Colectiv” și tatăl lui Alexandru, una dintre victimele incendiului. Eugen Iancu susține la Europa FM că justiția a tratat greșit cazul.

Eugen Iancu: „Piedone a fost condamnat să se închidă gura străzii”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Eugen Iancu: „Era de așteptat încă de anul trecut, de când s-a dat decizia ca cele două directoare să nu fie condamnate, ci doar primarul. Convingerea mea a fost că Piedone a fost condamnat doar… nu știu… să se închidă gura străzii”.

Raul Bambu, Europa FM: Considerați că Cristian Popescu Piedone ar trebui să fie în spatele gratiilor?

Eugen Iancu: „Eu consider că da, dar în momentul în care justiția nu condamnă directoarele a căror semnătură contează – peste a căror semnătură vine semnătura primarului – înseamnă că justiția a lăsat o cale liberă încă de la început”.

Eugen Iancu: „Condamnarea trebuia să fie foarte serioasă, în baza unei anchete foarte serioase”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totdată, Eugen Iancu este dezamăgit de felul în care dosarul „Colectiv” a fost gestionat și afirmă ca era nevoie de o anchetă serioasă care să explice cum a fost posibilă tragedia.

„Din punctul meu de vedere, condamnarea trebuia să fie foarte serioasă, în baza unei anchete foarte serioase, care nu trebuia să excludă absolut nimic. Dacă cineva voia să facă dreptate și să vadă ce s-a întâmplat și de ce și să se îndrepte lucrurile, trebuia la ora aceasta să avem un proces. Și cu ce a făcut domnul Raed Arafat – cu intervenția din acea noapte. Și cu ce s-a întâmplat ulterior în spitale – de ce au fost blocați răniții în spitalele românești”, a mai spus Eugen Iancu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Cristian Popescu Piedone va fi eliberat. Decizia este definitivă | AUDIO