Este oficial – Bucuresti, printre gazdele Euro 2020

Campionatul European de fotbal se va juca pentru prima oara in istorie in Romania.

Bucurestiul a fost ales intre cele 13 orase ce urmeaza sa gazduiasca Euro 2020, care se va desfasura in mai multe tari pentru a celebra 60 de ani de la prima editie a competitiei continentale.

Pe Arena Nationala se vor disputa trei meciuri din faza grupelor, precum si o partida din optimile de finala. Munchen, Roma, Bilbao, Amsterdam, Copenhaga, Dublin, Bruxelles, Glasgow, Budapesta, Sankt Petersburg si Baku vor fi celelalte gazde ale partidelor din grupe.

Un amanunt important este ca nationala Romaniei va putea sa joace doua meciuri la Bucuresti, daca se va califica peste sase ani la Campionatul European.

Finala si cele doua confruntari din penultimul act al Euro 2020 se vor disputa la Londra, pe noul Wembley. Faza sferturilor va avea loc la Munchen, Roma, Sankt Petersburg si Baku iar echipele calificate in optimi vor mai merge, in afara de Bucuresti, la Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles si Glasgow.

Euro 2020 va fi al doilea eveniment major gazduit de Arena Nationala, dupa finala Europa League din 2012, cistigata de Atletico Madrid in fata lui Athletic Bilbao.