Confidenţialitate

Error 20-20. Site-ul PNL, blocat după ”deturnarea” site-ului cu mesajul de campanie PSD

Preluarea site-ului cu mesajul de campanie al PSD de către Partidul Național Liberal a dus la prăbușirea site-ului pnl.ro, spre care era redirecționat inițial romaniameritamaimult.ro .Domeniul cu mesajul de campanie PSD, “România merită mai mult”, a fost cumpărat de PNL pe 28 martie și activat în acest weekend. Efectul viral a fost instant.

La adresa care preia sloganul de campanie PSD România merită mai mult” vizitatorii primesc Error 20-20 (“Eroare 20-20“) și li se transmite în limba engleză că nu PSD este soluția, apoi sunt redirecționați către pagina de Facebook PNL, după ce site-ul partidului a fost blocat de numărul mare de accesări.

Domeniul romaniameritamaimult.ro a fost înregistrat de PNL pe 28 martie, după cum arată datele de la ROTLD, autoritatea oficială pentru domeniile .ro.

Replici date prin bannere în intersecții

Partidele au început campania electorală pentru europarlamentare preluând și completând mesajele afișate pe bannerele care au apărut în mai multe orașe.

Dacă PSD a dat startul cu mesajul ”Patrioți în Europa. România merită mai mult”, partidul PRO România a intervenit rapid cu un banner afișat sub acesta pe care se poate citi ”Așa e. Fii PRO România!”.

Sâmbătă a intrat în ”jocul mesajelor” și Alianța 2020 care afișează sub primele două bannere mesajul ”Și alege o Românie fără penali și fără hoție”.