Confidenţialitate

Erdogan și-a anulat toate angajamentele publice de joi din cauza unui virus intestinal | AUDIO

În Turcia, în plină campanie electorală pentru alegerile de luna viitoare, preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a anulat toate angajamentele publice de astăzi, din cauza unui virus intestinal, relatează agenția France Presse. Liderul de la Ankara desfăşoară o campanie în ritm intens pentru realegerea sa pe 14 mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mă voi odihni acasă astăzi, la sfatul medicilor”, a anunţat pe Twitter liderul turc, în vârstă de 69 de ani. Erdogan le-a cerut scuze alegătorilor din regiunile din centrul Anatoliei pe care urma să le viziteze astăzi.

Şeful statului, aflat la putere de 20 de ani, nu va participa nici la inaugurarea primei centrale nucleare din țară, situată pe coasta de sud a Turciei. O lovitură pentru Erdogan – care iniţial se aşteptase la vizita preşedintelui rus Vladimir Putin pentru inaugurarea acestei centrale, construită de compania rusească Rosatom. Această vizită a fost dezminţită de Kremlin, dar liderul rus urmează să transmită un mesaj online.

Marţi seară, şeful statului turc a fost nevoit să oprească un interviu pentru postul de televiziune Kanal 7 în timpul căruia a spus că se simte rău din cauza unei „gripe intestinale”. El s-a întors în platou 15 minute mai târziu și şi-a cerut scuze pentru că este bolnav.

Recep Tayyip Erdogan şi partidul său islamo-conservator domină politica turcă timp de 20 de ani.

Campania electorală este una dintre cele mai mari provocări pentru preşedintele în exerciţiu. Sondajele îl dau fie la egalitate, fie înfrânt de principalul său adversar.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Recep Tayyip Erdogan: Turcia va susține candidatura Finlandei la NATO | VIDEO