Eliza Noemi Judeu, în ”Călin – Poveste modernă”, la Festivalul de Teatru Scurt ORADEA

Alături de ‘Profu’ de religie’, producție a Teatrului Național din Craiova, spectacolul ‘Călin -poveste modernă’ de la Teatrul ‘George Bacovia’ din Bacău intră, săptămâna aceasta, în competiția Festivalului de Teatru Scurt – Oradea.

În Festivalul-concurs de Teatru Scurt de anul acesta au fost selectate 18 spectacole, care pot fi văzute la Sala Mare a Teatrului ‘Regina Maria’ dar și la Casa de Cultură a Studenților din Oradea.

Spectacolul Teatrului Național Craiova, ‘Profu’ de religie’, de Mihaela Michailov, în regia lui Bobi Pricop, este programat marți, 23 septembrie, de la ora 21.00 – AUDIO.

A fost distins cu Premiul Publicului (locul al II-lea), la Festivalul de Teatru ‘New plays from Europe’ de la Wiesbaden,Germania, cel mai important festival dedicat pieselor contemporane.

‘Profu’ de religie’ arată cum adevărul poate fi interpretat şi manipulat astfel încât sensul său devine relativ. La ora de religie, profesorul le cere elevilor să spună care este definiţia adevărului iar una dintre eleve, Mara, cu o imaginaţie peste media clasei, susţine că adevărul este relativ şi că fiecare om îşi are adevărul său. Pentru că nu a putut să-şi impună punctul de vedere, Mara o convinge pe una dintre colegele sale de faptul că profesorul de religie a atins-o într-un mod necuviincios pe genunchi…

___________________________________________________

‘Călin – Poveste modernă’ a fost cea dintâi premieră a acestui an a Teatrului Municipal ‘Bacovia’ din Bacău – AUDIO.

Este un proiect al regizorului Horia Suru și al actritei Eliza Noemi Judeu ( cu participarea lui Călin Theodor Curucli, elev în clasa a V-a Pian, la Colegiul National de Arta ‘George Apostu’).

Este un spectacol mut, un One man Show, depre care Eliza Judeu a declarat – după premieră: ‘Aș îndrăzni să spun că nu mai cred în cuvinte, iar acest spectacol se adresează sufletului care urlă și nu-l aude nimeni, care vorbeste și vede. Este ceea ce eu numesc inefabilul, acea clipă de dumnezeire, o clipă doar, dar ea există. Despre acestea și încă multe altele este vorba în acest spectacol.’

‘Călin – Poveste modernă’ poate fi văzut vineri, 26 septembrie, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea.