Confidenţialitate

Elevii cer soluții pentru ca cei care au febră în ziua examenului să poată da Bacalaureatul | AUDIO

Elevii le cer autorităților să găsească o soluție astfel încât și cei care au febră în ziua examenului să poată da Bacalaureatul, fie separat, într-o sală izolată, fie pe 29 iunie, odată cu a doua sesiune a Evaluării Naționale.

În cazul Bacalaureatului, a doua sesiune este programată în august.

Febra nu indică întotdeauna că ai coronavirus, iar unii elevi vor rata admiterea la Facultate, a spus – la Europa FM – șefa Consiliului Național al Elevilor.

”Elevii de clasa a 12-a vor rata admiterea. Probabil, întregul lor parcurs educațional va fi afectat doar pe motivul acesta, al triajului epidemiologic. O mulțime de specialișt au declarat faptul că temperatura ridicată nu este o condiție pentru a fi bolnav de coronavirus. Poți să ai temperatura ridicată în ziua examenului și din cauza stresului sau din cauza faptului că ești la menstruație”, a explicat Antonia Pup.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Antonia Pup a adăugat că triajul epidemiologic la intrarea în sală ar trebui să se baze nu doar pe măsurarea temperaturii.

”Dacă vor fi mai mulți elevi, ar trebui să fie la latitudinea lor dacă să dea examenul sau nu. Personalul medical din școli poate fi instruit să realizeze de fapt care e cauza acelei temperaturi”, ne-a spus aceasta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății prevede că nu va fi permis accesul în sala de examen pentru elevii cu febră mai mare de 37,3 grade.