Confidenţialitate

Elevii din 32 de județe pot participa la mai multe cursuri gratuite pentru a practica diferite sporturi

De săptămâna viitoare, elevii cu vârste între 6 și 14 ani pot participa la cursuri gratuite în diferite sporturi. Este vorba de proiectul „Hercules”, lansat de Ministerul Sportului.

Elevii care vor să vadă ce sport îi atrage mai mult se pot înscrie în proiectul Hercules pentru câteva cursuri de inițiere. Pot practica de la baschet, scrimă, atletism până la fotbal și judo.

Proiectul se va desfășura în 32 de județe, începând cu 25 iulie și până pe 19 august. Înscrierile se fac pe site-ul www.proiectulhercules.ro. Aici trebuie selectat județul, sportul dorit și intervalul orar.

După înscriere, grupele vor fi definitivate și ulterior vor fi publicate pe canalele de comunicare ale direcțiilor județene participante la proiect.

De reținut: la prima oră de antrenament se va aduce obligatoriu adeverință de la medicul de familie din care să rezulte că elevul este apt pentru a face efort fizic.

Organizatorii îşi propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie şi vor participa la cursurile de iniţiere să continue practicarea disciplinelor sportive.

Foto: Shutterstock

Citește și: Sorin Cîmpeanu explică în 10 puncte modificarea Legilor Educației: „Vrem să susținem excelența și echitatea”