Elevii ar putea avea reduceri mai mari de 50% pentru transportul în comun

Elevii din învățământul obligatoriu vor beneficia de un tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, față de procentul fix de reducere cu 50% cum este în prezent, prevede o propunere legislativă inițiată de mai mulți parlamentari PSD.

Aceasta este o inițiativă depusă la Parlament și semnată de peste 60 de aleși Partidului Social Democrat, printre care și premierul Mihai Tudose.

Reducerea se aplică pentru transportul de suprafață și subteran, transportul intern auto, feroviar și naval.

De asemenea, se propun tarife reduse cu mai mult de 75% pentru accesul în muzee, teatre, operă și cinematografe.

Inițiativa legislativă e semnată de 62 de parlamentari PSD, printre care și premierul Mihai Tudose.

Și-a pus semnătura și senatorul PNL Florin Cîțu. Ar urma să fie modificat un articol din Legea Educației – astfel încât autoritățile locale să poată stabili reduceri mai mari față de cele acordate în prezent elevilor la transport și acces în instituții culturale.

Astfel, pentru transportul în comun – atât cel local (tramvaie, autobuze, troleibuze) cât și pentru călătoriile cu trenul ori vaporul, reducerea poate fi mai mare 50%, cât e nivelul actual.

Dacă va fi adoptată, modificarea va permite reduceri cu mai mult de 75 % – nivelul din prezent – pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS