Confidenţialitate

Loturi de 26 de jucători în loc de 23 la EURO 2024: Decizia finală va fi luată săptămâna aceasta de comitetul executiv al UEFA | AUDIO

Posibile schimbări la EURO 2024. Loturile care vor lua parte în această vară la Campionatul European de Fotbal ar putea avea 26 de jucători în loc de 23 – a votat Comisia pentru competițiile echipelor naționale din cadrul UEFA. Decizia finală aparține comitetului executiv al UEFA care se va reuni în această săptămână.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Membrii comisiei pentru competițiile echipelor naționale UEFA au votat ca fiecare lot să aibă 26 de fotbaliști în loc de 23 la campionatul european din vară.

Este doar o propunere, o decizie finală urmând să fie luate de comitetul executiv al UEFA în această săptămână, scrie cotidianul L’Equipe.

UEFA ar putea vota, însă pentru o soluție de mijloc, cum ar 25 de jucători în lot. Listele de jucători pentru EURO 2024 trebuie anunţate cel târziu pe 7 iunie.

Fiecare echipă a putut să înscrie 26 de fotbaliști și la precedenta ediție a Campionatului European din 2021. La fel s-a întâmplat și la Cupa Mondială din Qatar din 2022.

Forul a decis să revină la 23 de jucători cu ocazia EURO 2024, însă anumiți antrenori – cum ar fi selecționerul Olandei – au fost nemulțumiți. Alţii vor un compromis – fiecare antrenor urmând apoi să decidă câţi fotbalişti va convoca pentru EURO 2024.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Federația Română de Fotbal a lansat titlul imnului Naționalei pentru Euro 2024. „Visăm împreună” este interpretat de 4 artiști | AUDIO | VIDEO