Confidenţialitate

Edmond Niculușcă a devenit consilierul primarului Nicușor Dan | VIDEO

Edmond Niculușcă, directorul ARCEN, un tânăr pasionat de București care a transformat orașul prin proiecte culturale,  va fi consilierul primarului general al Capitalei, Nicușor Dan.

”Ultimii 12 ani, i-am dedicat exclusiv luptei pentru patrimoniul Bucureștiului alături de o echipă extraordinară coagulată în jurul ARCEN și a zeci de colaboratori, experți și profesioniști.Am hotărât să nu mai lupt de pe margine. În această dimineață, primarul general al capitalei Nicușor Dan m-a numit consilier personal pe probleme legate de consolidări, reducerea vulnerabilității seismice și, implicit, pe probleme de patrimoniu.
E nevoie de noi, de munca și de soluțiile noastre pentru acest oraș.
Mă voi dedica Bucureștiului pe care îl iubesc, cu toată priceperea și responsabilitatea.
Vă mulțumesc pentru încredere!”, a anunțat Edmond Niculușcă, miercuri seara, pe pagina personală de Facebook.

În 2018, ARCEN a demarat District 40, un proiect pentru reabilitarea prin cultură a cartierului Icoanei și pentru transformarea lui într-un model de conviețuire urbană. Principiul de la care pleacă este că prin cultură, oamenii redescoperă cum “împreună este un loc”, iar “acasă este o stare de spirit”.

Oamenii se activează la nivelul comunității și protejează și dezvoltă un cartier istoric. Acum acest model poate fi preluat și de alte cartiere pentru a crea o coeziune la nivelul comunității și pentru a-și salva identitatea culturală și istorică. District 40 face acest lucru prin mai multe programe culturale și educaționale desfășurate în Cartierul Icoanei, iar iunie 2019 s-a completat cu „Antiseismic District”,  un proiect ARCEN, dezvoltat alături de Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, pentru a sprijini comunitatea locală să-și reducă vulnerabilitățile în caz de cutremur.

În luna iunie a acestui an, Edmond Niculuşcă a câştigat Premiul cel mare Matei Brâncoveanu 2020

Anul trecut, Edmond Niculușcă a fost declarat om de milioane, la Europa FM. El și-a spus povestea în cadrul unui interviu realizat de Toader Păun: