Confidenţialitate

„Antiseismic District” se lansează marți

„Antiseismic District” este un proiect ARCEN, dezvoltat în cadrul District 40, alături de Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, pentru a sprijini comunitatea locală să-și reducă vulnerabilitățile în caz de cutremur.

Lansarea oficială va avea loc marți seară la Institutul Francez, iar accesul se va face în limita locurilor disponibile, pe bază de înregistrare prealabilă, la https://www.eventbrite.co.uk/e/lansare-antiseismic-district-tickets-63852204663 .

District 40 este situat între strada Mihai Eminescu și Piața Universității, între bd-ul Magheru și strada Vasile Lascăr. „Antiseismic District” este primul proiect de informare, educare și abilitare a unei comunități urbane vulnerabile la cutremur, aflată în granițele unui cartier central din București.

Intenția ARCEN este de a crea un proiect pilot, cu studii de caz și metodologie, care să poată fi aplicat în orice alt cartier din București și din România, precum și de a consolida comunitatea din cadrul District 40, prin cooperarea în jurul unui interes comun și prin conviețuirea într-o stare de spirit de încredere, implicare și respect pentru ceea ce locuitorii – cetățeni și organizații – au împreună valoros și frumos.

Programul se va desfășura pe o perioadă de 9 luni și va include și o colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgențe. Proiectul va cuprinde campanii etapizate de informare și consultare a locuitorilor cartierului, a președinților asociațiilor de proprietari din imobilele vulnerabile și a comercianților din District 40, precum și o serie de acțiuni practice și educaționale, pentru pregătirea în caz de cutremur.