Confidenţialitate

Eco Civica: Lacul IOR din Capitală, contaminat cu dejecţii | AUDIO

Fundaţia Eco Civica dezvăluie că în lacul bucureștean IOR au fost deversate dejecţii.

”Lacul IOR a devenit Lacul Roşu al Bucureştiului, numai că la ultimul fenomenul este natural, iar la cel de-al doilea e vorba de poluarea cu fecale! În urma sesizărilor trimise Gărzii de Mediu, această instituţie împreună cu Apele Române au intervenit imediat, au efectuat un control pe lacul IOR şi au prelevat probe de apă. După analiza probelor la un institut abilitat a reieşit clar că lacul e plin de fecale! A reieşit o calitate slabă a apei la bacterii coliforme, nitriţi şi amoniu. Ceilalţi indicatori sunt o treaptă mai sus”, au scris pe Facebook, duminică, reprezentanții organizației neguvernamentale.

”Garda are identificat un potenţial poluator şi a dispus PS3 (Primăriei Sectorului 3 – n.red) să facă verificările necesare identificării sursei de…fecale. Stimaţi cetăţeni, vă rugăm să nu intraţi în contact cu apa şi sub nicio formă nu lăsaţi copiii să ia contact cu apa. Bine că fenomenul nu s-a-întâmplat vara pentru că trebuia închis parcul”, au mai scris cei de la Eco Civica.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță

Lacul IOR din București este plin de PIPI ȘI CACA!😞

Lacul IOR a devenit Lacul Roșu al Bucureștiului, numai că la…

Publicată de Fundația Eco-Civica pe Sâmbătă, 6 martie 2021

Potrivit autorităților de Mediu, un control este în desfășurare.

Lacul este închis și nu comunică cu alt corp de apă.

“Din analizele preliminare ale apei lacului IOR efectuate de către laboratorul nostru, indicatorii de calitate a apelor fizico-chimici și biologici se situează în jurul valorilor normale. Aceste analize au fost efectuate în cadrul unui control coordonat de către Garda Naţională de Mediu cu privire la modificarea culorii apei lacului. Nu există mortalitate piscicolă. Lacul IOR se află în administrarea Primăriei Sectorului 3 căreia i s-a solicitat să continue monitorizarea calității apei, atât din punct de vedere bacteriologic, cât și al faunei acvatice.În funcție de evoluția măsurilor de monitorizare impuse, vom reveni cu informații suplimentare”, au transmis cei de la Apele Române.

FOTO: Eco Civica