Confidenţialitate

Echipa de salvatori români trimisă în Turcia a reușit să scoată de sub dărâmături un tânăr de 16 ani | VIDEO

Salvatorii români trimiși în Turcia au reușit să recupereze de sub dărâmături un tânăr de 16 ani, după o intervenție care a durat mai bine de 20 ore. Misiunea lor a fost îngreunată de o replică de 4,2 grade. Până acum, echipele de intervenție din țara noastră au reușit să salveze 4 persoane.

Ca să ajungă la adolescentul prins între bucățile de clădiri prăbușite, salvatorii români au creat un coridor de acces.

Din păcate, odată cu producerea unei noi mișcări seismice, o replică cu magnitudinea 4,2, elementele prăbușite s-au mișcat și au îngreunat intervenția, așa că a fost nevoie de un excavator care să susțină partea superioară a construcției.

După 24 de ore, băiatul de 16 ani a fost predat conștient echipajelor de ambulanță, a spus Ionuț Olaru, medic la Spitalul Floreasca din București, unul dintre românii care participă la operațiunile de salvare din Turcia.

Până acum, echipele de intervenție din țara noastră au reușit să salveze 4 vieți.

Azi-noapte, în urma altor misiuni de căutare în două locuri diferite, nu au fost identificate persoane în viața.

În prezent, 5000 de salvatori din Europa se află în Turcia și ajută la recuperarea oamenilor prinși sub dărâmături și la îngrijirea răniților. România a trimis două echipe formate din personal specializat de salvare și căutare, însoțit de echipe canine și personal medical.

Aproape 16.000 de persoane și-au pierdut viața în Turcia și Siria din cauza cutremurelor puternice din urmă cu câteva zile.

Citește și: Erdogan blochează Twitter în Turcia, după criticile publice referitoare la reacția lentă a autorităților la cutremure