Confidenţialitate

Erdogan blochează Twitter în Turcia, după criticile publice referitoare la reacția lentă a autorităților la cutremure

În Turcia, guvernul Erdogan a blocat accesul la Twitter, o sursă importantă de comunicare pentru rudele victimelor, supraviețuitori și militanții pentru ajutor. Decizia vine după criticile publice referitoare la reacția lentă a autorităților.

Președintele Erdogan a ajuns miercuri în zona afectată cel mai puternic de seisme. A fost primit cu furie de oamenii care spun că nu au primit niciun ajutor.

În prezent, oamenii nu mai pot accesa deloc Twitter prin intermediul a doi dintre cei trei principali furnizori de internet. TurkTelekom și Turkcell au blocat complet accesul.

Vodafone permite în continuare accesul mai lent la Twitter.

La câteva zile după dezastrul provocat de seisme, oamenii și-au aratat nemulțumirea față de guvern, întrucât ajutoarele promise nu au ajuns încă în mai multe zone grav afectate.

„Unde sunt corturile, unde sunt camioanele cu mâncare? ”, a intrebat o supraviețuitoare din Antakya, citata de Reuters.

Ea a spus ca nu a văzut pe nimeni să împartă alimente. „Am supraviețuit cutremurului, dar vom muri aici din cauza foamei sau a frigului.”

Alții au postat mesaje pe rețelele de socializare în care arată că au existat deficiențe grave în ceea ce privește ajutorul guvernamental și că unele dintre cele mai afectate regiuni au fost neglijate.

Ajuns în vizită în localitățile Kahramanmaras și Hataj, precum și Pazarcik, centrul seismelor, președintele Erdogan a recunoscut că autoritățile au întâmpinat dificultăți, dar că acestea s-au rezolvat.

„Inițial au fost probleme pe aeroporturi și pe drumuri, dar astăzi lucrurile sunt mai ușoare și mâine va fi și mai ușor. Ne-am mobilizat toate resursele. Statul își face treaba”, a spus Recep Tayyp Erdogan.

Cel puțin 15.000 de persoane și-au pierdut viața în Turcia și Siria, ca urmare a cutremurelor puternice de la începutul săptămânii.

Citește și: România suplimentează ajutoarele pentru Turcia. Raed Arafat: Am mobilizat a doua echipă de salvare. 2 avioane Spartan, pregătite să plece | VIDEO