Confidenţialitate

Constanța: Campanie pentru strângerea de fonduri și bunuri destinate persoanelor afectate de cutremurul din Turcia | AUDIO

Mobilizare la Constanța pentru ajutorarea victimelor cutremurului care a devastat Turcia și Siria. Muftiatul Cultului Musulman din România și Consulatul General al Turciei la Constanța au început o campanie pentru strângere fonduri și bunuri care vor ajunge la sinistrați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La sediul Muftiatului Cultului Musulman din Constanța și la un centru de colectare din oraș e agitație mare. Sunt aduse donații pentru persoanele afectate de cutremurele care au curmat viețile a mii de oameni și alte zeci de mii au rămas fără adăpost. Mulți dintre turcii și tătarii din județul Constanța au rude și prieteni acolo.

„Am avut o veste tristă, unul din prietenii mei a decedat sub dărâmături, iar aseară am primit un mesaj, un fost coleg de al meu era sub dărâmături și l-au scos în viață”, ne-a declarat liderul cultului musulman din România, Iusuf Muurat.

Consulul general al Turciei la Constanța, Emre Yurdakul, aflat la centrul de colectare din zona industrială a orașului, vrea ca ajutoarele din România să ajungă repede în zonele calamitate: „Speranța noastră este să reușim să găsim în continuare, să îi salvăm pe cetățenii noștri în viață și să le acordăm ajutorul necesar”.

Inițiatorii campaniei sprijină demersurile autorităților române, care au reacționat rapid și sunt alături de cetățenii turci și sirieni aflați în suferință: „Trebuie să fim uniți, lăsând la o parte apartenența etnică sau religioasă. Credința este una singură. De aceea, vă rog să îi ajutăm așa cum am ajutat și alte națiuni”.

Ajutoarele din România vor fi transportate în Turcia, la Edirne, unde a fost instalat cel mai mare centru de colectare a donațiilor venite din Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Siria solicită ajutor din partea UE, în urma cutremurelor. Peste 2.400 de persoane au murit în această țară din cauza seismelor din 7 februarie