Confidenţialitate

După un weekend răcoros, revine canicula în România. Meteorolog: „De răcoare ne mai bucurăm doar astăzi” | AUDIO

Vreme ceva mai răcoroasă luni, însă de marți căldura revine în cea mai mare parte țării. La finalul săptămânii va fi, din nou, caniculă, a spus în emisiunea Deșteptarea de vară meteorologul Silviu Grigore.

„De răcoare ne mai bucurăm doar astăzi pentru că de mâine masa de aer începe deja să se schimbe. Peste țara noastră ajunge din nou un aer de origine tropicală, ce-i drept vom fi deocamdată la periferia acestui val de aer cald, ceea ce înseamnă că mâine maximele vor fi până în jur de 32-33 de grade Celsius. Ulterior însă, de la jumătatea săptămânii, vom vorbi din nou despre vreme călduroasă și chiar caniculară, cu maxime până spre 32 de grade Celsius.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Seceta pedologică care deja afectează bună parte din terenurile agricole se va manifesta și în luna august, punctează Silviu Grigore:

„Vor fi zone extinse care vor fi afectate de seceta pedologică puternică și extremă chiar dacă, spre exemplu în ultimele două zile precipitațiile pe anumite areale au fost însemnate cantitativ. August este o lună extrem bună din acest punct de vedere, adică nu este una foarte darnică din acest punct de vedere al precipitațiilor. Seceta se menține, chiar se extinde în anumite zone și probleme din acest punct de vedere, mă refer la anul agricol, vor fi cu cetitudine.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Seceta a cuprins toată țara, spune ministrul Agriculturii. Fermierii din mai multe județe spun că nu au suficiente furaje pentru animale | AUDIO

Sursa foto: Shutterstock