DSP Craiova a interzis un dezinfectant folosit deja în sute de scări de bloc

Direcţia de Sănătate Publică Craiova a interzis, vineri, folosirea unui dezinfectant pe care în urmă cu câteva zile îl autorizase.

Mai mult, a amendat Salubritatea pentru folosirea acestuia.

Biocidul “Aldezin” este comercializat și utilizat, sub alte denumiri, și în țări din Uniunea Europeană, dar şi în alte oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti, conform reprezentanţilor societăţii de salubritate din Craiova.

Direcţia de Sănătate Publică Dolj îşi dăduse acordul pentru folosirea produsului în scările de bloc din oraş la 25 martie.

Acum, s-a răzgândit.

În plus, a amendat Salubritatea pentru pentru nerespectarea domeniului de utilizare și ariei de aplicare a substanței, expuse în avizul emis de Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Între timp, produsul a fost folosit în peste 500 de scări de bloc, atât de societatea primăriei, cât şi de operatori privaţi.

Reprezentanţii Salubrităţii spun că după interzicerea folosirii acestui biocid şi pentru că dezinfectanţii autorizaţi se găsesc greu, nu pot estima data la care poate fi reluată operațiunea de dezinfecție a scărilor de bloc din Craiova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS