Confidenţialitate

DRUM CU PRIORITATE: Dana Rogoz, nominalizată la GOPO pentru ”Cea mai bună actriță în rol principal” | AUDIO

Dana Rogoz este nominalizată anul acesta la categoria ”Cea mai bună actriță în rol principal”.

Ea fost în direct prin telefon, pe Drum cu Prioritate, unde a discutat despre Gala Premiilor Gopo.

Gala Premiilor Gopo este un eveniment aflat la a 14-a ediție, care celebrează și recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice din România.

Evenimentul va avea loc în premieră: în aer liber, pe 29 iunie, la Verde Stop Arena. Gala era programată inițial pe 24 martie, dar s-a amânat din cauza pandemiei.

Producțiile care au intrat oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj sunt: „Călătoria fantastică a Maronei” , „La Gomera”, „Monștri.” , „Parking” și „Touch Me Not”.

Filmele cu cele mai multe nominalizări la Premiile Gopo 2020 sunt: „La Gomera” (13 nominalizări), „Heidi” (10 nominalizări), „Monștri” (9 nominalizări), „Touch Me Not” (9 nominalizări), „Parking” (8 nominalizări) și „Mo” (6 nominalizări).

Filmul Mo e regizat de Radu Dragomir, iar în rolurile principale îi avem pe actorii Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz si Mădălina Craiu.

Am stat de vorbă cu Dana Rogoz la telefon:

Radu Constantinescu: Cum e sentimentul să primești această nominalizare, cea mai bună actriță în rol principal?

Dana Rogoz: Când aud formula asta, mă emoționez. A fost primită cu mare bucurie, a venit cu o anumită validare din partea juriului. Este și primul meu rol principal într-un lungmetraj, un rol pe care mi l-am dorit foarte mult, care a venit după mulți ani. (…) Filmul vorbește despre abuzul sexual și abuzul de putere, în mediul universitar și nu numai. E despre o anumită situație cu care foarte multe femei se vor identifica.

Radu Constantinescu: Cum e să fii mămică de doi, acum? Cum te descurci?

Dana Rogoz: E superb. Poate m-am și pregătit și pentru ce era mai rău. Ultimul trimestru am stat în casă și credeam că n-o să mai am energie chiar la început de drum. Am o fetiță foarte cuminte, nu-mi vine să cred cât de ușor merg lucrurile și am un băiat care s-a acomodat foarte ușor unei noi vieți.

Întregul interviu îl găsiți aici: