Dragnea: Ne pare rău că Iohannis nu a desemnat premierul astăzi

Liviu Dragnea a reacționat imediat după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că va desemna premierul după Crăciun.

Președintele PSD a declarat că îi pare rău că șeful statului nu a anunțat astăzi desemnarea premierului.

Liviu Dragnea a precizat că Parlamentul era pregătit pentru procedurile de numire, iar acestea s-ar fi finalizat în 48 de ore.

”Am luat notă de anunţul preşedintelui cu privire la posibila desemnare a unui premier după Crăciun. Noi, la Parlament, ne-am organizat în aşa fel încât în 48 de ore să finalizăm toate procedurile. Noi eram pregătiţi ca azi să facă anunţul. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunţul astăzi. Fiecare cu ritmul lui. Probabil vrea să discute mai mult cu doamna Shhaideh”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a adăugat că era foarte important ca noul Guvern să fie instalat în acest an.

”Eram pregătiţi ca mâine, poimâine să votăm Guvernul în Parlament”, a adăugat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a insistat că PSD nu are o variantă de rezervă în cazul în care președintele Iohannis nu va accepta ca Sevil Shhaideh să conducă viitorul guvern.

Mai mult, a avertizat că în cazul în care un alt membru al PSD va accepta propunerea președintelui de a fi desemnat premier, acel membri va  fi „exclus imediat din partid”.

”Cum să avem altă variantă de rezervă? Este o propunere (n.r. Sevil Shhaideh) pe care toți am susținut-o pentru că ne dă încredere tuturor. Dacă vreun lider din PSD sau vreun membru PSD va accepta propunerea președintelui (n.r. de a forma un Guvern) va fi exclus imediat din partid”, a avertizat Liviu Dragnea.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS