Dragnea, despre moțiunea de cenzură: Ipocrită și inutilă. Turcan: ”Noaptea ca hoții”, sloganul guvernării Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu

ACTUALIZARE: S-a trecut la vot. Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR nu votează moțiunea de cenzură.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR este politicianistă, ipocrită și inutilă, a declarat în plenul Parlamentului liderul PSD, Liviu Dragnea.

În opinia sa, documentul este ”o notă de subsol la discursul slab și răutăcios al președintelui Iohannis din Parlament.

Liviu Dragnea a mai precizat că moțiunea depusă de PNL duce la dezbinarea României.

”Mărturisesc că m-am aşteptat cel puţin de la politicienii din PNL la mai multă înţelepciune în aceste momente dificile. Şi eu, ca şi dumneavoastră, constatăm că ne-am înşelat. Şi PNL şi USR din păcate, alături de preşedintele Iohannis, se pare că nu sunt interesaţi decât de recâştigarea rapidă a unui biet capital politic, asumându-şi însă riscul să dezbină România. Aţi depus o moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă care exprimă tot mai exasperant nemulţumirea că aţi pierdut alegerile. Această moţiunea nu este decât o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios de ieri al preşedintelui Klaus Iohannis”, a declarat Liviu Dragnea.

Cât despre ordonanța de modificare a codurilor penale, Liviu Dragnea a declarat că Guverul Grindeanu a făcut un pas înapoi și a retras documentul după protestele masive din țară.

Liderul PSD a reiterat ideea că acest ”conflict nedorit” a fost creat din cauza unei ”proaste comunicări”. Apoi s-a axat din nou pe programul de guvernare și a cerut opoziției să lase Guvernul să-și facă treaba.

 

”Mă întreb de ce au depus această moţiune? Să nu mai mărească pensii şi salarii? Ceea ce faceţi creşte riscurile la adresa României şi o poate condamna la instabilitate. Aveţi grijă ce vă doriţi! Acest Guvern vrea să guverneze, lăsaţi Guvernul să guverneze. Moţiunea atacă o problemă în faţa căreia Guvernul s-a repliat deja. Guvernul a înţeles mesajul oamenilor din stradă şi a decis să retragă OUG privind modificarea Codurilor penale. Guvernul va lua şi alte măsuri pentru a închide un conflict nedorit creat din cauza unei proaste comunicări în legătură cu acest obiect”, a mai declarat Liviu Dragnea.

În replică, liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că abrogarea ordonanței 13 nu șterge păcatele Guvernului.

”Noaptea ca hoții a devenit sloganul guvernării Dragnea, Grindeanu, Tăriceanu”, a spus Raluca Turcan în Parlament.

De aceea, singura soluție în acest moment este ca Executivul Grindeanu să plece, a mai spus liderul liberalilor.

 

”Moţiunea de cenzură este o sancţiune politică la adresa unui comportament de guvernare inacceptabil în Uniunea Europeană. «Noaptea, ca hoţii!» a devenit sloganul guvernării Dragnea-Grindeanu-Tăriceanu. Este sloganul unei democraţii originale pe care domnii amintiţi încearcă să o instaureze în România, o democraţie reinterpretată în cheie infracţională şi care pretinde că în baza unui vot popular orice îi este permis”, a spus Raluca Turcan.

 

„Românii nu v-au votat ca să-l scăpaţi pe domnul Dragnea”, a mai spus Turcan.

„Este revoltător cum într-o noapte, trei oameni de la vârful coaliției guvernamentale și complicii lor au reușit să abată România de la parcursul său firesc, printr-o încercare de a salva protejații politici de acțiunea justiției”, a mai spus Raluca Turcan.

Ea a cerut „să se facă lumină” , cu trimitere la gestul manifestanților din Piața Victoriei, care – duminică noaptea – au aprins luminile telefoanelor. În semn de solidaritate, mai mulți parlamentari au făcut același gest, aprinzându-și telefoanele mobile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS