Confidenţialitate

Dr. nutriționist Mihaela Bilic: Noi mâncăm acum un fel de super-food – AUDIO

De Ziua mondială împotriva obezităţii, marcată chiar astăzi, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că sunt tot mai mulți copii cu probleme de de greutate.

Cifrele Organizației sunt îngrijorătoare : numărul copiilor obezi la nivel mondial a crescut de zece ori în ultimii 40 de ani. În 1975 erau 11 milioane.

Acum sunt 124 de milioane. Asta nu e tot. Mai sunt in lume si peste 200 de milioane de copii supraponderali, dar care nu se încadrează în categoria obezităţii.

De vină e mâncarea ieftină și care îngrașă, disponibilă la tot pasul. Este cel mai mare studiu de acest fel făcut vreodată.

Îngrijorarea celor de la Organizația Mondială a Sănătății este că acești copiii vor suferi, când vor deveni adulți, de diabet, se vor îmbolnăvi de cancer sau vor face infarct.

Tocmai de aceea, cred ei, ar fi nevoie de reglementări şi taxe care să protejeze copiii de alimentele nesănătoase.

Controversatele taxe pe zahăr sau pe alimente grase există în multe țări ale lumii.

Ultimii intrați în hora asta sunt irlandezii, care au anunțat că de la anul din aprilie vor introduce o taxă pe zahăr.

E necesara? Ar fi o solutie impotriva obezitatii in randul copiilor? Sau ar trebuie folosite alte metode pentru combaterea obezitatii?

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, invitată în emisiunea Drum cu Prioritate, spune că românii nu știu să facă față abundenței de mâncare. Consumul exagerat de mâncare nu s-ar datora, neapărat, lipsurilor din comunism, pentru că numărul persoanelor care suferă de obezitate a crescut în toate țările din lume.

“Mâncarea este din ce în ce mai gustoasă și mai hrănitoare. Nici cerealele nu mai sunt ce erau, au mai multă proiteină, mai mult gluten. Noi mâncăm acum un fel de super-food. Nu este fast-food. Totul este bogat în grăsime, în zahăr … este foarte hrănitor. Iar porțiile sunt din ce în ce mai mari.”

Interviul integral poate fi ascultat aici:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.