Confidenţialitate

DOWNLOAD Ghid oficial IMM Invest România – Aplicația pentru înscrierea în Programul IMM INVEST România va fi deschisă pe 28 aprilie

Într-un comunicat transmis Europa FM, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) transmite că aplicația pentru înscrierea în Programul IMM INVEST România va fi deschisă pe 28 aprilie, de la ora 9:00, după ce încercările precedente de lansare a platformei au fost un eșec. De această dată, reprezentanții instituției susțin că sunt pregătiți să facă față valului mare de accesări.

Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statul de IMM.

Confirmarea eligibilitatii nu reprezinta acordul de finantare. Dupa aceasta prima verificare, documentele sunt transmise catre banca selectata de către IMM, unde se va face analiza solvabilitatii si se va aproba solicitarea de credit. In etapa urmatoare, daca finantarea este aprobata, documentatia se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului și pentru aprobarea ajutorului de stat.

“Suntem pregatiti sa primim toate solicitarile antreprenorilor romani de inscriere in program. Vom lucra in regim intensiv pentru a procesa solicitarile primite in termenul cel mai scurt, iar acordurile de principiu le vom emite in maxim 72 de ore. Toti angajatii FNGCIMM sunt mobilizati pentru a asigura buna derulare a programului. Va invitam sa va relansati afacerea pe portalul www.imminvest.ro si va asiguram de intregul nostru suport”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.
DOWNLOAD Ghid oficial IMM Invest România