Confidenţialitate

Dosar penal în cazul ambarcaţiunii care a intrat în colonia de pelicani, din Delta Dunării

Administraţia Biosferei Delta Dunării anunţă că va sesiza organele penale  în cazul ambarcaţiunii care a intrat în colonia de pelicani, din Delta Dunării la sfârșitul săptămânii trecute.

Administraţia a identificat firma care deţine şalupa, dar şi pe cel care o conducea. Reprezentantul firmei a fost chemat pentru lămurirea situaţiei, insa acesta nu s-a prezentat.

Firmei în cauză i se impută nerespectarea regimului ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, iar fapta contituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Amenzile sunt mici şi se aplică foarte rar, spune Cătălin Ţibuleac, de la  Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării: “Amenzile sunt foarte mici. există regulament, există lege, numai că unii șalupiști inconștienți încearcă să forțeze nota pentru a-i impresiona pe turiștii pe care îi iau în barcă, pentru a obține un bacșiș mai mare.”

Administraţia Biosferei Delta Dunării a anunţat că doreşte să limiteze numărul ambarcaţiunilor care pot circula în Deltă, tocmai pentru a proteja păsările care trăiesc acolo.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe reţelele de socializare au apărut forografii cu o ambarcaţiune care transporta turişti în Delta Dunării şi care intra cu viteză într-o colonie de pelicani.

E un comportament iresponsabil, atrag atenţia organizaţiile de mediu, iar urmările sunt greu de calculat.

Foto- Facebook/Marian Strinoiu