Confidenţialitate

Dosar penal de înșelăciune, fals informatic și spălare de bani. Trei grupări, acuzate de DIICOT că au accesat ilegal sute de conturi bancare | AUDIO

Zeci de perchezitii în 3 județe într-un dosar de înșelăciune, fals informatic și spălare de bani. Trei grupări sunt acuzate de procurorii DIICOT că au accesat ilegal sute de conturi bancare deschise în Spania, dar şi în alte ţări. Prejudiciul se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DIICOT fac 22 de percheziţii în judeţele Vâlcea, Argeş şi Sibiu la 3 grupări infracţionale.

În ultimii 2 ani, acestea au accesat ilegal cel puţin 630 de conturi bancare deschise în Spania, dar şi din alte ţări, prin activităţi de phising ori prin virusarea dispozitivelor utilizatorilor. Ei obțineau accesul la adresele de e-mail utilizate de departamentele financiare ale unor societăţi, iar în momentul în care era identificată o factură primită sau trimisă către un partener de afaceri, înlocuiau contul bancar indicat în factură cu datele unui cont bancar controlat de membrii grupurilor infracţionale. Astfel că suma de bani era transferată fraudulos în contul bancar respectiv.

Numai într-un singur caz prejudiciul a fost de 284.000 de euro.

După confirmarea virării sumei de bani de către victimă, suspecții transferau sumele de bani prin diferite conturi controlate de ei, după care le retrăgeau de la ATM uri amplasate în diferite ţări europene.

Membrii celor 3 grupuri infracţionale sunt acuzati de înşelăciune, fals informatic, acces fără drept la un sistem informatic şi spălare a banilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Excremente de rozătoare și produse expirate, găsite în cantina unui liceu din Timișoara. ANPC a închis locul în urma unui control | AUDIO