Confidenţialitate

Dosar Colectiv: 6 mandate de arestare preventivă

Tribunalul Bucureşti a decis, în această seară, arestarea preventivă a fostului edil Cristian Popescu Piedone şi a două angajate de la Primăria Sectorului 4 în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu și fals intelectual în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au decis arestarea preventivă a patronilor firmei care a furnizat efectele pirotehnice pentru clubul Colectiv și a pirotehnistului de serviciu.

Cel din urmă este acuzat de ucidere din culpă. Directorii Golden Ideas Fireworks Artists SRL ar fi încercat să distrugă probe incriminatorii, potrivit interceptărilor.

Cei 3 pot contesta hotărârea instanței.

Potrivit anchetatorilor, artificiile au aprins tavanul localului în seara de 31 octombrie.

Bilanțul tragediei a ajuns la 41 de morți.

Peste 100 de răniți rămân internați în spitale.

Șeful Secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Floreasca,  Lascăr, a declarat că datele statistice prezentate în literatura de specialitate arată că, în cazul asocierii arsurilor de căi tegumentare și căi aeriene, indicele de mortalitate se situează între 30-80%.

“Există datele statistice din literatura de specialitate, mă refer la literatura globală, care, în cazul asocierii arsurilor tegumentare cu arsurile de căi respiratorii, imprevizibilitatea este întotdeauna prezentă, iar gradul, indicele de mortalitate oscilează între 30-80%. Asta înseamnă că 3 până la 8, după diferite statistici, pacienți care au acest diagnostic în momentul producerii accidentului și al internării sunt candidați la deces”, a explicat Ioan Lascăr, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.