Confidenţialitate

Donald Trump a pledat nevinovat în procesul din Georgia în care este judecat pentru fraudă electorală | AUDIO

Fostul președinte american Donald Trump a pledat nevinovat în procesul – care tocmai a început în statul american Georgia – și în care este judecat pentru fraudă electorală. El se află printre cele 19 persoane acuzate că ar fi încercat să anuleze rezultatul alegerilor din 2020 din Georgia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Donald Trump a negat în mod repetat orice acuzație, descriind procesul ca fiind unul politic. El a decis, totodată, să renunțe la dreptul său de a se prezenta în persoană, săptămâna viitoare la tribunalul din comitatul Fulton cand va fi pus official sub acuzare.

Fostul președinte American s-a predat săptămâna trecută la închisoarea Fulton din Atlanta, unde i s-a făcut o fotografie de identificare.

Procurorul districtual l-a acuzat pe Trump de 13 infracțiuni, inclusiv de șantaj, pentru că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020.

O altă acuzație se referă la faptul că ar fi creat o listă falsă de electori pentru a submina certificarea în Congres a victoriei președintelui democrat Joe Biden.

Cele mai recente acuzații marchează a patra punere sub acuzare a lui Trump de la lansarea campaniei sale de realegere la președinție.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primarul din Crevedia: „Sunt emotiv. Poate de aceea anumite declarații pe care le-am dat au putut fi interpretate greșit” / „Nu am primit niciun fel de reclamație privitor la mirosul de gaze” | AUDIO