Confidenţialitate

Documentele care arată că ASPA a sesizat Poliția Locală a Sectorului 6 cu privire la pericolul câinilor din zona Lacul Morii

Poliția Locală din sectorul 6 al Capitalei a fost sesizată, în repetate rânduri, de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor cu privire la pericolul câinilor din zona Lacul Morii. Este zona în care, sâmbătă, o femeie a fost ucisă de o haită de maidanezi.

În septembrie, anul trecut, ASPA a cerut de 3 ori Poliției Locale din sectorul 6, dar și altor instituții, inclusiv din județul Ilfov, să facă verificări la proprietarii care își lasă câinii să umble pe străzi, reiese din documentele obținute de Europa FM.

După ce inițial a negat că ar fi existat astfel de înștiințări, primarul sectorului 6 recunoaște că au fost sesizări și anunță anchetă la poliția locală.

Documentele obținute de Europa FM arată că Poliția Locală din sectorul 6 a primit, în septembrie 3 sesizări din partea Autorității pentru Supravegherea Animalelor. Prima pe data de 15, în care e semnalat că în primele 6 luni ale anului, din sectorul 6, au fost ridicați peste 200 de câini și că ASPA a identificat 10 zone fierbinți de unde primesc mereu sesizări de la populație pentru ridicarea câinilor. Printre acestea, se afla și zona adiacentă digului de la Lacul Morii, unde, sâmbătă, o femeie a fost ucisă de o haită de câini.

Într-o a doua sesizare, datată 27 septembrie, ASPA cere din nou Poliției Locale din sectorul 6, verificarea proprietarilor de animale care își lasă câinii pe străzi și amintește de prezența maidanezilor în număr mare în zona Lacului Morii. Sesizarea e adresată deopotrivă Poliției Animalelor și Poliției din Chiajna, localitate învecinată din județul . Iar pe 30 septembrie, într-o sesizare similară despre prezența câinilor, e anunțat inclusiv primarul sectorului 6.

Instituția condusă de Ciprian Ciucu nega, sâmbătă, existența acestor sesizări, ba chiar spunea că poliția locală nu a identificat câini în zona Lacul Morii, informații respinse de Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt al ASPA.

“‘Mă îndoiesc că nu au avut sesizări (despre prezența câinilor) pentru că o parte le-au redirecționat către noi, altele au venit direct de la cetățeni, iar alte acțiuni au fost acțiunile noastre proprii”, a spus Cătălina Trănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce au ieșit la iveală documentele ASPA, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a recunoscut că a existat un schimb de adrese între ASPA și polițiile locale.  El a anunțat că a început o anchetă internă la Poliția Locală, dar în același timp a acuzat ASPA că prin aceste adrese doar își acoperă incompetența.

Primarul menționează pe Facebook că o cunoștea pe femeia ucisă de câini. A spus că a discutat cu ea despre proiecte în zonă și că acesta s-a implicat inclusiv în acțiuni de igienizare a zonei Lacul Morii.