Confidenţialitate

DNA confirmă că a percheziționat sediul UNPR luna trecută. Deocamdată, nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare

Procurorii DNA confirmă că sediul UNPR din București a fost percheziționat luna trecută.

Anchetatorii au ridicat de acolo mai multe documente financiare, însă ancheta este abia la început și nicio persoană nu este pusă sub acuzare până la acest moment.

Surse citate de presa centrală susțin că șefii UNPR ar fi folosit banii donați pentru sinistrați în interesul partidului.

Formațiunea a confirmat perchezițiile care au avut loc și a precizat că a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele cerute.

 

Procurorii anti-corupție au descins în birourile sediului Uniunii Naționale pentru Progresul României în data de 11 decembrie.

Au ridicat atunci mai multe documente financiare ale formațiunii conduse de fostul vicepremier și ministru de Interne, Gabriel Oprea.

Deocamdată însă, nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest dosar – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a DNA, Livia Săplăcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Potrivit unor surse citate de site-ul hotnews.ro, se verifică posibile deturnări de fonduri alocate familiilor afectate de inundații.

Se pare că partidul condus de Gabriel Oprea ar fi deschis un cont pentru a strânge bani pentru sinistrați, însă aceștia ar fi fost folosiți în interesul partidului.

Într-o reacție oficială, UNPR precizează însă altceva: partidul susține că procurorii au ridicat documentele privind Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară.

Progresiștii susțin că în contul respectiv s-au făcut mai multe donații, inclusiv de la persoane din conducerea partidului, și toate sumele au ajuns la Ministerul Finanțelor.