Confidenţialitate

DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul deschis pe numele premierului Florin Cîțu și a fostei sale consiliere, Mioara Costin | AUDIO

DNA confirmă – într-un răspuns pentru comunitatea Declic – că a început urmărirea penală în rem în dosarul deschis pe numele premierului Florin Cîțu și al fostei consiliere, Mioara Costin.

Sunt cercetate fapte de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu .

Reprezentanții Declic au sesizat DNA, la scurt timp după ce, în spațiul public, a apărut un document cu antetul Guvernului ce conținea strategia de comunicare a lui Florin Cîțu în campania pentru șefia PNL. În acel document, Mioara Costin, consilieră la cancelaria premierului, le-ar fi cerut, între altele, liderilor PNL să furnizeze orice fel de informații despre tabăra Orban care ar putea ajunge în presă.

Cătălina Hopârteanu de la Declic speră ca ancheta DNA să lămurească într-un timp cât mai scurt dacă premierul s-a folosit de resursele statului pentru a obține șefia partidului.

”Am văzut în răspunsul primit de la DNA că e vorba de două infracțiuni de abuz în serviciu și de instigare la abuz în serviciu, probabil în cazul premierului Florin Cîțu, în urma căreia ar fi primit foloase necuvenite. În acest caz ne gândim că poate fi vorba despre câștigarea conducerii PNL dar vrem ca această anchetă să fie una rezolvată cu celeritate de către procurorii DNA pentru că nu vrem în nici un fel să ne implicăm în lupta politică, credem că noi, cetățenii, trebuie să aflăm adevărul și nu putem permite ca la conducerea guvernului să fie persoane suspecte de infracțiuni.”

Dacă se confirma acuzațiile din acest dosar este foarte grav – mai spune Cătălina Hopârteanu:

”Dacă acea comunicare este reală și ea a avut loc și a fost transmisă dintr-un birou de la guvern, folosindu-se calculatorul de la guvern, în timpul programului de lucru, atunci este foarte grav.”

În urma acestui scandal, Mioara Costin a demisionat, în luna iulie, din funcția de consilier de stat la cancelaria premierului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță

Foto: INQUAM/George Călin