Confidenţialitate

Directorul interimar al TVR, chemat la audieri după difuzarea interviului cu Sebastian Ghiţă

Preşedintele Comisiei de cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a declarat, joi, că i-a trimis directorului interimar al TVR, Doina Gradea, solicitarea de a veni în faţa comisie pentru a da explicaţii în contextul în care TVR a difuzat interviul cu deputatul fugar Sebastian Ghiţă.

“Stimată doamnă Director General Interimar, vă invităm să luaţi parte la lucrările Comisiei din data de 20 martie a.c. ora 12,00, pe ordinea de zi fiind înscrisă audierea dumneavoastră în legătură cu difuzarea, de către TVR, a interviului realizat de jurnalistul Ion Cristoiu cu domnul Sebastian Ghiţă, persoană pentru care Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat European de arestare”, se arată în documentul de convocare semnat de Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

Un alt membru al Comisiei de Cultură, deputatul USR Iulian Bulai, a solicitat la rândul său audierea şefei TVR după interviul cu Ghiţă difuzat de televiunea publică.

“Motivul acestei solicitări are la bază acceptul SRTV de a avea o politică editorială care să protejeze politicieni cu probleme penale daţi în urmărire internaţională. Miercuri, 14 martie 2018, TVR 1 a difuzat în prime time, alături de unele televiziuni private, un interviu realizat la Belgrad de Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiţă, politician PSD care a făcut nenumărate afaceri păguboase cu instituţiile publice româneşti şi care acum fuge de responsabilitatea faptelor sale”, precizează Bulai.

Președintele Comisiei de Cultură din Camera deputaților, Gigel Știrbu, a explicat la Europa FM că Parlamentul este în procedura de nominalizare, validare, votare, a noilor reprezentanți în Consiliul de administrație al TVR.

Deși spune că discuția despre TVR nu trebuie politizată, deputatul liberal ține să explice că în curând, la postul public de televiziune va fi numit un director plin.

„Doamna Doina Gradea este, în prezent, director interimar. Mandatul ei a încetat pe 28 februarie. E posibil ca cei care au propus-o pe doamna Doina Gradea să-și retragă sau să-și mențină propunerea. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Comisiei de cultură, deputatul liberal Gigel Știrbu, spune că vrea să afle de la Doina Gradea marțea viitoare, cum a fost luată decizia editorială de difuzare a interviului cu Sebastian Ghiță.

„Eu am văzut pe televiziunea română un interviu cu un domn care este urmărit internațional, pe numele căruia este emis un mandat de arestare de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Statul român cheltuie sume considerabile, timp, energie, pentru a-l aduce pe acest domn în fața instituțiilor, pentru a răspunde. În această situație, televiziunea română, la o oră de prime-time publică interviul cu acest domn.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Televiziunea publică nu ar trebui politizată. La ora la care Televiziunea Română a dat acel interviu, într-un județ din România erau evacuate sute de persoane, sute de români erau plecați cu cățel, cu purcel din calea viiturilor, majoritatea celor de la ISU era în alertă maximă și timp de o oră, televiziunea română nu a scos un cuvânt despre inundații, ci a difuzat un interviu cu un urmărit internațional”- a mai spus Gigel Știrbu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.