Din cauza coronavirusului, PSD amână congresul și ședința CEx

Partidul Social Democrat își amână congresul programat, în acest sfârșit de săptămână, la București.

De asemenea, a fost anulată și ședința Comitetului Executiv Național al PSD, programată pentru vineri, 28 februarie.

„Având în vedere confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 pe teritoriul României, precum și faptul că o parte însemnată a delegaților la congresul PSD (președinți de Consilii Județene, primari, consilieri locali și județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților locale) sunt implicați în gestionarea pe plan local a măsurilor ce se impun pentru prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19, conducerea interimară a PSD a decis amânarea Congresului planificat pentru sâmbătă, 29 februarie.

Considerăm că toți cei care sunt implicați la nivel local, în gestionarea amenințării cu care se confruntă România, trebuie să se ocupe acum de siguranța și sănătatea oamenilor, orice alte activități nefiind o prioritate.

Totodată, decizia de amânare a Congresului a avut în vedere și recomandările specialiștilor din domeniul medical, potrivit cărora adunările care implică un număr atât de mare de participanți, din toate zonele țării, nu sunt indicate în situația dată.

Este un gest de responsabilitate care ne-am dori să fie preluat de întreaga clasă politică. Prioritari sunt oamenii, nu activitățile sau luptele politice”, se precizează într-un comunicat al PSD.

Social-democrații urmau să își aleagă noua conducere.

După demisia Vioricăi Dăncilă, perdantă în alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, interimatul la șefia PSD este asigurat de Marcel Ciolacu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS