Confidenţialitate

Devis Mangia, fost antrenor la U Craiova, acuzat de hărțuire sexuală în România și Malta de mai mulți jucători de fotbal

Acuzații grave aduse unui fost antrenor de la Universitatea Craiova. Devis Mangia l-ar fi hărțuit sexual pe unul dintre fotbaliștii olteni. Tehnicianul Italian a fost suspendat recent din funcția de selecționer al Maltei, după ce a fost acuzat de doi jucători de presupuse abateri sexuale.

Devis Mangia a antrenat echipa din Bănie în perioada mai 2017 – aprilie 2019.

Mama lui  Răzvan Popa, fost jucator la Universitatea Craiova, a dezvăluit pentru Gsp.ro că fostul antrenor al oltenilor i-ar fi cerut mai multe întâlniri în particular fiului său, pe care l-ar fi hărțuit sexual. Tanarul avea atunci 21 de ani:

„Mi-a spus «Știi întâlnirile alea? Hai să-ți spun de ce nu mă mai duc». Mi-a spus că a avut un șoc că la o întâlnire Mangia începuse cu avansuri, cu propuneri indecente.”

Ulterior, Răzvan Popa  s-a retras din fotbal.

În vârstă de 48 de ani, Devis Mangia a fost suspendat saptamana trecuta din functia de selectioner al Maltei,  după ce un jucător l-a denunţat din cauza unei presupuse abateri sexuale.

Ulterior, un al doilea jucător al echipei naţionale s-a prezentat acuzând un comportament similar.

Asociaţia de Fotbal din Malta a anunţat că a lansat o anchetă internă, iar Mangia a transmis presei italiene că neagă categoric toate acuzaţiile.

Citește și: FIFA: Lumea fotbalului, în stare de şoc după tragicele incidente din Indonezia

Foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu