Confidenţialitate

Thomas Tuchel pleacă de la Chelsea. Clubul a luat decizia de a renunța la antrenorul care a adus trofeul Ligii Campionilor anul trecut

Chelsea a renunțat miercuri la antrenorul care a adus trofeoul Ligii Campionilor anul trecut. Anunțul clubului a venit la câteva ore după înfrângerea suferită în fața celor de la Dinamo Zagreb în Champions League. Demitere și de la Leipzig, tot după înfrîngerea de marți seara.

Vestea șoc din Marea Britanie vine după ce echipa Chelsea a fost înfrântă cu 0-1 pe teren propriu.

„Noii proprietari consideră că este momentul potrivit pentru această tranziție”, este anunțul oficial după renunțarea la tehnicianul Thomas Tuchel.

Potrivit Gazeta Sporturilor, demiterea lui Tuchel vine după meciul cu numărul 100 pe banca tehnică a lui Chelsea, 60 de victorii, 24 de egaluri și 16 înfrângeri.

Chelsea a cheltuit 28 de milioane de euro pentru a aduce fotbaliști de marcă în echipă, dar rezultatele din sezon sunt modeste: locul 6 în Premier League și înfrângerea neașteptată în fața Dinamo Zagreb.

Fără tehnician a rămas miercuri și Leipzig, care a renunțat la Domenico Tedesco, după ce echipa a fost învinsă cu 4-1 de Sahtior Donețk în Liga Campionilor.

Citește și: Champions League: Manchester City şi Real Madrid au debutat cu victorii în noul sezon

Foto: Shutterstock