Confidenţialitate

FIFA: Lumea fotbalului, în stare de şoc după tragicele incidente din Indonezia

Violențele de pe stadionul din Indonezia sunt “o tragedie dincolo de orice imaginaţie”, a transmis preşedintele FIFA într-un comunicat difuzat duminică.

Cel puţin 125 de persoane au murit într-o busculadă creată, sâmbătă seara, după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa suporterii unei echipe de fotbal care au pătruns pe teren după un meci disputat pe stadionul Kanjuruhan din oraşul Malang, în provincia Java de Est.

Alte aproape 200 de persoane au fost rănite. Unii dintre supraviețuitori sunt în stare critică.

Autoritățile se tem că bilanțul deceselor va crește.

“Lumea fotbalului este în stare de şoc după tragicele incidente din Indonezia”, a comentat Gianni Infantino despre “o zi neagră pentru toţi cei care iubesc fotbalul”.

Oficialul a transmis, totodată, “cele mai profunde condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor care şi-au pierdut viaţa”.

“Împreună cu FIFA şi comunitatea fotbalului, gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către victime şi răniţi, precum şi către poporul Republicii Indonezia, Confederaţia asiatică (AFC), federaţia şi liga indoneziană în aceste momente dificile”, a adăugat preşedintele FIFA.

În Spania, înaintea meciurilor de duminică din La Liga, pe stadioane va fi păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor dezastrului.