Confidenţialitate

DEVA: Banii pentru luminile de sărbători merg la secţia ATI a Spitalului Judeţean

Primăria Deva renunță la împodobirea orașului de sărbători, banii vor ajunge la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Deva, aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Primăria intenționa să închirieze ornamentele pentru care ar fi plătit 500.000 de lei.

Decizia primarului din Deva vine după ce acesta a fost criticat în mediul online că ar fi urmat să aloce 500.000 de lei pentru împodobirea orașului de sărbători.

Nicolae Florin Oancea a adresat locuitorilor orașului un mesaj în care le cere acestora să fie solidari cu oamenii aflați în suferință.

De aceea, banii destinați iluminatului festiv vor fi redirecționați către Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Deva, unitatea sanitară fiind în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, nu în cea a Consiliului Local Deva.

Primarul Nicolae Florin Oancea spune că banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de aparate de ventilație mecanică, monitor de funcții vitale, alte aparate medicale.

Anul acesta, Consiliul Local Deva a cumpărat aparatură în valoare de aproape un million de euro pentru spitalul aflat în subordinea Consiliului Județean.

Pe de altă parte, deocamdată, nicio altă primărie din județ nu a anunțat dacă renunță la împodobirea localităților pentru sărbătorile de iarnă.