Confidenţialitate

Deșteptarea României: Cei ce au centrale termice pe lemne pot fi sprijiniți pentru a le înlocui cu unele mai puțin poluante, spune Ministrul Mediului | AUDIO

Cei care încălzesc locunțele cu centrale pe lemne ar putea beneficia de un ajutor financiar pentru a le înlocui cu instalații care poluează mai puțin, susține Tanczos Barna, Ministrul Mediului. 

La Ministerul Mediului există în lucru o analiză în acest sens, a spus la Deșteptarea României de la Europa FM, ministrul Tanczos Barna.

Oficialul de la Mediu a subliniat că în continuare sute de mii de locuințe, în special din jurul Capitalei, se încălzesc cu centrale pe lemne.

”Facem acum o analiză în minister pe un program de susținere pentru gospodăriile care au astfel de centrale termice pe fosil, lemn, în principal, de eficientizare a acestora. Să venim cu sprijin pentru a ajuta acești cetățeni să-și cumpere centrale mai eficiente, mai puțin poluante, și să predea centralele vechi. Un fel de program rabla…”, a declarat Tanczos Barna la Deșteptarea României, cu Cătălin Striblea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.