Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Fiecare a patra persoană care lucrează de acasă este mahmură

Mai mult de un sfert dintre angajații care lucrează de acasă sunt mahmuri sau sub influența băuturilor alcoolice. Cel puțin asta arată un sondaj făcut în Statele Unite, pe 9.000 de manageri și angajați. 

De asemenea, studiul arată că programele de lucru sunt adesea date peste cap de întreruperile zilnice, provocate, printre altele, de utilizarea excesivă a telefonului mobil sau de îngrijirea copiilor. În plus, programul de lucru de acasă mai este întrerupt de prieteni și alți membri ai familiei.

În același timp, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) trage un semnal de alarmă. Potrivit unui studiu, pandemia a afectat obiceiurile de consum de alcool ale multor oameni. 

Astfel, ar putea exista o creștere a consumului problematic de alcool pe termen mediu, potrivit unui raport al OECD și citat de Der Standard.

Românii ocupă în ultimii ani locuri de top atât la producția, cât și la consumul de alcool, fiind mult peste media europeană. La consumul de bere, România a urcat recent pe podium, după ce a depășit Germania. Suntem pe locul al treilea, după Cehia și Austria, cu 100,3 litri anual/cap de locuitor.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.