Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Ceasurile inteligente pentru elevii din sectorul 5, scumpe și inutile

La începutul săptămânii viitoare, cei mai mulți elevi se vor întoarce în clase. Și inevitabil, părinții vor avea din nou grijile de dinaintea închiderii școlilor.

De exemplu, grijile legate de siguranța copilului. În teorie, aproape 3.800 de părinți din Sectorul 5 al Capitalei ar trebui să știe permanent unde se află copilul lor, mulțumită unor ceasuri inteligente cumpărate de Primăria de Sector, în mandatul fostului primar, Daniel Florea.

Pe lângă sistemul GPS, ceasurile au și un buton de panică și când copilul îl apasă, în teorie, e apelat automat unul dintre părinți. Tot în teorie, Poliția Locală a Sectorului 5 ar ști când e apăsat butonul de panică și dacă părintele confirmă pericolul în care se află copilul, un echipaj de poliție ar urma să intervină de urgență.

Am tot spus “în teorie”, pentru că din septembrie 2018 și până în decembrie 2020, Poliția Locală a intervenit de două ori. O parte dintre părinții cu care a stat de vorbă Victor Marin au spus că ei înșiși au apăsat intenționat butonul de panică pentru a vedea ce se întâmplă. Nu s-a întâmplat nimic.

Și probabil vă întrebați deja: “Dar cât or fi costat ceasurile inteligente?”. Ei bine, au fost cumpărate peste 5.600 de ceasuri inteligente și au costat aproape 1,8 milioane de lei, fără TVA. La prețul pieței? Nici vorbă. Cu licitație? Nici atât.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.