Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: 11 minute de exerciții fizice zilnice ar putea fi suficiente pentru a trăi mai mult

Doar 11 minute de exerciții fizice în fiecare zi ar putea fi suficiente pentru a trăi mai mult, arată un studiu publicat în British Journal of Medicine și citat de CNBC.

Astfel, până și persoanele care au stat jos între 8 și 10 ore pe zi, dar au reușit să facă zilnic 11 minute exerciții fizice moderate către viguroase au o probabilitate mai scăzută de a muri decât cele care au făcut exerciții timp de doar două minute pe zi.

La rândul său, Departamentul de Sănătate al Statelor Unite le recomandă americanilor adulți să efectueze exerciții fizice de intensitate moderată timp de 20-45 de minute zilnic sau 10-20 de minute de activitate fizică viguroasă sau o combinație între cele două.

O plimbare vioaie în parc, jucatul unui meci de tenis la dublu sau greblarea curții ar fi exemple de activități fizice cu intensitate moderată.

Joggingul, alergatul, o oră de fitness solicitantă, drumețiile pe munte sau chiar și căratul unor plase grele cu cumpărături pe scări intră în categoria exercițiilor viguroase.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.