Confidenţialitate

Despescu: În actualul mandat al MAI, au fost destructurate 11 grupări de agresiune sexuală şi exploatare prin muncă

Secretar de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu susține că, de la preluarea mandatului actualei echipe la conducerea ministerulu, au fost destructurate 11 grupări infracţionale specializate în infracţiuni de agresiune sexuală şi exploatare prin muncă.

Reacția apare în contextul în care un raport al Departamentului american de Stat critică activitatea autorităţilor române, pentru anul 2019, privind combaterea traficului de persoane şi modul în care victimele acestui tip de infracţiuni primesc asistenţă.

„Structurile specializate ale MAI au desfăşurat, împreună cu procurorii DIICOT şi în cazuri proprii de urmărire penală, peste 50 de acţiuni operative, dintre care 24 de mare amploare. Au fost destructurate 11 grupări organizate, fiind reţinute 79 de persoane”, a spus Bogdan Despescu.

Reprezentantul MAI a amintit că autorităţile române au încheiat un acord cu cele americane pentru ca acestea să sprijine autorităţile române din punct de vedere tehnic pentru identificarea infracţiunilor de trafic de persoane.