Confidenţialitate

Despăgubirile oferite de Comisia Europeană pentru fermierii români ar putea crește, odată cu un al doilea pachet de sprijin financiar

Despăgubirile pentru fermierii români afectați de importul de cereale din Ucraina ar putea crește. Comisia Europeană lucrează la un al doilea pachet de ajutor financiar, după ce în primă fază a oferit aproape 60 de milioane de euro Bulgariei, Poloniei și României.

România primește, prin primul pachet de spriji, aproximativ 10 milioane de euro, însă suma este prea mică susțin fermierii, care afirmă că în realitate pierderile estimate se ridică la 200 de milioane de euro.

În contextul acestor discuții, Comisia Europeană lucrează la un pachet suplimentar, conform unei declarații făcute de un reprezentat european.

Potrivit publicației Economedia.ro, valoarea noului pachet se ridică la 70 de milioane de euro.

Și sefa Comisiei Europene anunța săptămâna trecută o suplimentare a sumelor primite de fermierii din țările vecine Ucrainei.

Faptul că se lucrează la un al doilea pachet de ajutor pentru compensarea pierderilor suferite inclusiv de fermierii români este confirmat și de europarlamentarul Dacian Cioloș, care susține că ajutorul de 10 milioane de euro nu se mai modifică, însă  suma va fi suplimentată prin cel de-al doilea pachet.

Foto: Shutterstock

Citește și: Producătorii de ulei, unt și zahăr, bănuiți că au convenit să crească prețurile artificial. Consiliul Concurenței verifică 13 companii din domeniu