Demisie în scandalul citostaticelor. Valeria Văleanu explică la Europa FM motivele pentru care a renunțat la funcția de coordonator al programului național de oncologie

Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean din Sibiu a demisionat din funcția de coordonator al programului național de oncologie.

Valeria Văleanu este unul dintre medicii vizați de ancheta DNA în acest caz.

Din biroul și din locuința sa au fost ridicate mai multe documente care ar proba faptul că a primit excursii și vacanțe de lux de la companiile farmaceutice.

Valeria Văleanu a spus la Europa FM că nu era vorba de vacanțe propriu-zise și că se consideră nevinovată pentru că, spune domnia sa, totul a fost făcut în mod legal.

 

Valeria Văleanu a demisionat din funcția de coordonator al programului național de oncologie imediat după ce procurorii i-au percheziționat cabinetul și locuința.

Șefa Secției de Oncologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu susține că nu a comis nimic ilegal și că procurorii nu i-au adus nicio acuzație oficială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

DNA susține că medicii vizați de această anchetă,  printre care se numără și Valeria Văleanu,  ar fi primit excursii și vacanțe de lux în străinătate de la firmele de medicamente.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cum rămâne totuși cu acuzația potrivit căreia medicii ar fi prescris medicamente mult mai scumpe pacienților, în locul celor generice care ar fi avut același efect terapeutic ?

Surse judiciare susțin că, în multe dintre cazuri, doctorii treceau în fișă afecțiuni mai grave ca să poată justifica tratamentul prescris. Iată explicația Valeriei Văleanu.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

            Ancheta DNA vizează nu mai puțin de 11 firme mari din domeniul farmaceutic, printre care și producători de medicamente.

2 companii au recunoscut implicarea în scandalul de corupție: e vorba de Roche România și GlaxoSmithKline.

 

SURSĂ Foto: sibiu100.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS